Untitled

Academy
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zorg & Welzijn – Booster leidinggeven in de Zorg

17 april @ 9:30 am - 6:30 pm

€275
Leidinggeven in de Zorg

Als leidinggevende staan er grote uitdagingen voor je om, samen met het team waar je leiding aan geeft, het resultaat van je afdeling naar een hoog niveau te tillen. Het talent dat je inzet vormt hiervoor een sterke basis, maar hoe zorg je ervoor dat je je eigen kwaliteiten verder ontwikkelt? In de BoosterLeidinggeven in de Zorg” van KALCIO Healthcare word je tijdens een inspirerende dag diverse tools en handvatten aangereikt om jezelf te verbeteren in het vak van leidinggeven.

KALCIO Academy organiseert op 17 april de “Booster Leidinggevend in de Zorg,” speciaal voor leidinggevenden in de Zorg & Welzijn sector. Laat je inspireren en maak kennis met interessante onderwerpen die je kunnen helpen jouw invulling als leidinggevende in een zorgorganisatie te verbeteren.

Leidinggeven in de Zorg

Ontvangst en aanmelden

9.00 uur – 9.30 uur

Deelnemers voor de Booster “Leidinggeven in de Zorg” zullen we vanaf 9.00 uur gastvrij verwelkomen met koffie en thee in Hotel Almere.

Ontwikkelingen en innovaties in de zorg

9.30 uur – 10.15 uur

Karel Loerts, directeur van KALCIO Healthcare en senior manager, beschikt over jarenlange ervaring in de zorgsector. Samen met zijn team streeft hij naar de noodzakelijke transformatie van de zorg. Deze transformatie is complex, maar het team maakt deze behapbaar en concreet. Hierbij staat de juiste balans tussen mensen, processen, medische technologie en faciliteiten (het gebouw) centraal. Deze balans moet optimaal zijn, met speciale aandacht voor het welzijn van de betrokkenen, zowel patiënten en cliënten als medewerkers, zorgprofessionals en medisch specialisten.

Met zijn uitgebreide kennis en expertise op het gebied van ontwikkelingen en innovaties in de zorg richt hij zich op de toekomst van de zorg en de kansen voor tactische en operationele managers. Hij neemt de politieke arena in beschouwing, deelt daarbij zijn kennis over innovaties, waarna hij een visie schetst. Hierbij reikt hij de deelnemers handvatten aan om het proces op hun afdeling grondig te analyseren.

Ontdek de transformerende kracht van combifuncties

Ontdek de transformerende kracht van Combifuncties met Prof.dr. Jeroen Hendrikse, een vooraanstaand lid van het leiderschapsteam van het UMC Utrecht en de voorzitter van de zorgdivisie Beeld en Oncologie. Deze divisie omvat 300 verpleegkundigen, 300 laboranten, 200 onderzoekers, 170 artsen, 30 hoogleraren en 400 professionals in verschillende functies.

In zijn nieuwe publicatie belicht Prof.dr. Hendrikse de innovatieve aanpak van combifuncties, waarbij medewerkers verschillende rollen vervullen binnen diverse teams, afdelingen of zelfs organisaties. Dit is niet alleen een strategie om het personeelstekort in de zorg aan te pakken, maar ook een bewezen methode voor het vergroten van motivatie en werkplezier. Tijdens onze BOOSTER verzorgt hij een interactieve Master Class en deelt hij concrete handvatten en put uit talloze voorbeelden uit de zorgpraktijk, waardoor je geïnspireerd wordt om zelf aan de slag te gaan.

Duurzaam ontwikkelen van je team; jouw rol als leidinggevende

Met haar jarenlange ervaring als leidinggevende, CNIO en Nursing Liaison Officer weet Ariane van Wamel hoe je een connectie maakt met je teamleden, het kapitaal van de organisatie. Door medewerkers in hun kracht te zetten, hun talenten en kwaliteiten te erkennen, leid je jouw team naar toekomstbestendige zorgverlening. Met samenwerking vanuit alle disciplines, input vanuit alle lagen, kom je tot de mooiste resultaten. Na deze interactieve sessie heb je inzicht in de uitdagingen en beschik je over handvatten om ieders perspectieven bij elkaar te brengen voor duurzame arbeidsmarkt oplossingen.

Toekomstbestendig leidinggeven; investeren in innovaties

Kees de Ruig, opgeleid in de farmacochemie en ruime ervaring binnen de zorg, kent de uitdagingen en behoeften van zorgprofessionals en medici. Het toekomstbestendig leiding geven aan afdelingen en projecten binnen de zorg vraagt om investeringen in innovatie. Als zorgmanager is het cruciaal om grip te hebben op budgettering, exploitatierekeningen, investeringsplannen en het opstellen van businesscases. Kees neemt je mee in het belang van nauwkeurige prognoses, het juist rapporteren van resultaten, en biedt inzicht in het opstellen van zowel kwantitatieve als kwalitatieve businesscases.

Verbeteren van zorgprocessen zonder grote investeringen

Josse van de Ven werkt als interim manager Zorg binnen KALCIO Healthcare. Vanuit haar ervaring als bouwer van nieuwe zorgorganisaties alsook optimalisator van kwaliteit van werkende organisaties in de Zorg, weet zij vanuit verschillende invalshoeken sturing te geven aan verbetering van efficiëntie en rendement. Met toewijding is Josse gedreven om impact te creëren in de zorg. Tijdens deze workshop komen verschillende aspecten aan bod die essentieel zijn om je project te laten slagen, gebaseerd op haar uitgebreide kennis en ervaring.

Leidinggeven in de Zorg verdwijnt door Zelforganiserende teams; revolutionair concept of utopie?

In de dynamische wereld van de zorg wordt steeds vaker de vraag gesteld: zelforganiserende teams, een revolutionair concept of een utopie? Voorstanders omarmen het idee als de sleutel tot verbeterde efficiëntie en innovatie. Het stelt zorgprofessionals in staat om flexibel in te spelen op de unieke behoeften van hun patiënten, zonder te worden beperkt door hiërarchische structuren. Het bevordert autonomie, betrokkenheid en persoonlijke groei, waardoor een meer bevredigende werkomgeving ontstaat.

Aan de andere kant zijn er sceptici die waarschuwen voor mogelijke obstakels, zoals gebrek aan sturing en mogelijk conflicten. Het evenwicht vinden tussen vrijheid en verantwoordelijkheid is cruciaal. Zelforganisatie vraagt om een cultuuromslag en continue evaluatie. Tijdens de Booster Leidinggeven in de Zorg komt in deze afsluitende sessie alles samen in een analyse door Karel Loerts en een dialoog met jou als leidinggevende.

Als zorgprofessionals het voor het zeggen zouden hebben…

15.35 uur – 16.00 uur

Hoe zouden functies eruit zien als zorgprofessionals het voor het zeggen zouden hebben? Hoe zou hun werk eruit zien wanneer hun wensen, werkwijzen en werkplezier centraal zouden staan? En wat als de patiënt/cliënt het uitgangspunt zou zijn bij het verdelen van werk? Wat zijn de kansen en gevolgen van taakherschikking? Hoe groot zijn de verschillen tussen taakherschikkingsscenario’s eigenlijk? En welke inzichten biedt het bij het maken van (beleids)keuzes richting toekomstbestendige (ouderen)zorg?

Walking drinks & food

16.00 uur – 17.30 uur

Een intensieve dag waarbij je met nieuwe inspiratie en energie naar huis gaat, maar niet zonder een gezellige afsluiter en een gezond gevulde maag. De “Walking Drinks & Food” worden volledig aangeboden door KALCIO Healthcare. Wij vragen je bij de inschrijving aan te geven of je hierbij aanwezig wilt zijn, zodat wij rekening kunnen houden met de reservering van hapjes en drankjes.

Een moment om samen te connecten en op een sociale manier terug te kijken op een geslaagde BOOSTER Leidinggeven in de Zorg!

Inschrijven voor de “Booster”

Om deel te nemen aan de “Booster” voor leidinggevenden in de Zorg & Welzijn sector, vul je onderstaande formulier in en verzeker je jezelf van een middag inspiratie en reflectie.

Na je inschrijving ontvang je automatisch een bevestiging met daarin de ingevoerde gegevens.

Wij kijken uit naar je komst!

Ellen van de Zande, KALCIO Healthcare

Je kunt je hieronder inschrijven voor de Booster van 17 april 2024, zorg dat je er bij bent!

We hanteren Early Bird tarieven; zie het overzicht hieronder

Uw inschrijving