Samen Groeien: Succesvolle Vernieuwing bij de ‘Academie voor patiënt en mantelzorger

Nieuws

“Samen Groeien: Succesvolle Vernieuwing bij de ‘Academie voor patiënt en mantelzorger” 

leestijd: 2 minuten

Onlangs mocht KALCIO Healthcare bij een opdrachtgever als projectleider een positieve bijdrage leveren aan een IZA-project (Integraal Zorg Akkoord) met veel potentieel: de “Academie voor Patiënt en Mantelzorger”. De kerngroep, bestaande uit vier toegewijde professionals die de kernwaarden belichaamden, presenteerde de projectgroep – een mix van vertegenwoordigers uit het ziekenhuis en VVT – een gouden kans voor samenwerking en synergie. 

Leestijd: 2 minuten

We zagen mooie uitdagingen, grote kansen en vooral mogelijkheden. De kerngroep van de zorgorganisatie, gedreven en vol passie, vormde al een solide fundament toen we uitgenodigd werden om dit project te leiden. Samen met hen, en enkele inspirerende leiders binnen het betreffende ziekenhuis, vormden we een krachtig team dat geloofde in de visie van het project. 

We zagen dat, om het project te laten slagen, er aanpassingen nodig waren.

Door aandachtig te luisteren naar de feedback van de teamleiders, trainers van de Academie en verpleegkundigen werd dit project een succes.

Zij zagen het als een kans om te innoveren. Dankzij hun waardevolle inzichten konden de projectleden het project verfijnen, met een hernieuwde focus op duidelijkheid en betrokkenheid.

Het project bloeide op door de gezamenlijke inspanningen van de medewerkers uit de verschillende zorginstellingen. Met veel enthousiasme en betrokkenheid, en een aanzienlijke toename van aanmeldingen bij de Academie als gevolg. Onder leiding van KALCIO Healthcare verbeterde de organisatiestructuur, waardoor besluitvorming sneller en effectiever verliep. 

Het behaalde resultaat mag er zijn: een Academie die nu floreert met grotere zichtbaarheid en impact in de regio. Met trots kunnen we zeggen dat alle betrokkenen van het project de “Academie voor Patiënt en Mantelzorger” niet alleen de oorspronkelijke doelstellingen hebben behaald, maar het ook een voorbeeld is geworden van samenwerking, innovatie en succes tussen diverse zorginstellingen. 

Ben je op zoek naar manieren om jouw project verder te ontwikkelen en te versterken? Wil je tips of meer achtergrondkennis? Verken met ons hoe we jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van je doelen en het optimaliseren van je project. We helpen om stappen vooruit te zetten. Neem gerust contact met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.