Interim manager in de zorg – hoe (ver)bind je?

Nieuws

Interim manager in de zorg – hoe (ver)bind je?

Jacqueline Jonker is werkzaam als interim manager binnen KALCIO Healthcare. Met haar kennis en ervaring op het gebied van leidinggeven is zij waardevol voor vele organisaties. Momenteel geeft zij leiding in diverse ziekenhuizen. In onderstaand artikel deelt zij graag haar ervaringen over het werken als interim manager bij KALCIO Healthcare.

Manager in de zorg, dat is een keuze die je bewust maakt. Je kiest voor die extra dimensie. Het iets kunnen betekenen in de zorg voor mensen. Niet direct de handen aan het bed, maar op zijn minst faciliterend voor al diegenen die wel hun functie uitoefenen in de directe patiëntenzorg. Ook in deze functie kom je alle facetten van de zorg tegen. In mijn geval heb ik het dan bijvoorbeeld over de polikliniek, de kliniek, de radiologie, de ICT, de ambulante zorg. Soms in de rol van manager, soms als projectleider. Heel veel variatie en op al die afdelingen ben je belangrijk en verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van de zorg voor patiënten.

Jacqueline Jonker

Ik heb dit jaren gedaan als werknemer in een ziekenhuis. Dit betekende in mijn geval dat ik gemiddeld 4 tot 5 jaar op bijvoorbeeld de polikliniek teamleider was. In 4 tot 5 jaar bouw je een band op met je team, werk je aan lange termijn doelen, heb je samen met de vakgroep/maatschap waar je mee werkt een samenwerking opgebouwd. Dit past bij mij. Ik ben iemand die verbind, die naar een doel toe wil werken en het fijn vindt hier de regie in te kunnen pakken. Maar het ook graag samen doet. Het belangrijk vindt te weten hoe het met de mensen in mijn team gaat. Hoe zitten zij in elkaar, wat is de dynamiek in de groep? Wat kan ik hiermee?  Het kost tijd om daar goed zicht op te krijgen.

Sinds 2,5 jaar doe ik dit nu op interim basis bij KALCIO Healthcare. Het was spannend. Op interim basis werken geeft je een andere positie. Voor mijzelf een stuk vrijheid, maar ook enige afstand dacht ik. Past dit wel bij mij? Ik, die het zo belangrijk vind om het team goed te kennen en de relaties daaromheen belangrijk vind. Daarnaast vind ik het ook heel erg interessant om te weten te komen hoe de organisatie in elkaar zit en hoe je je daarin moet bewegen om tot een resultaat te komen. Lukt het mij om daarachter te komen in een relatief korte periode die je deel uitmaakt van deze organisatie/dit team? Word ik daar gelukkig van?

Veel vragen dus, maar ook veel energie, zin om eraan te beginnen. En nu na 2,5 jaar kan ik zeggen dat ik niet anders in mijn werk sta dan dat ik daarvoor deed. Ik neem uiteraard mezelf mee. Dus hoe ik in het team sta en de relaties onderhoud binnen het team, met de zorgverleners en het management is niet anders dan daarvoor. Je positie is anders, je bent er met een reden. Er is vervanging nodig, soms met een aanvullende hulpvraag en die hulpvraag kan een behoorlijke uitdaging zijn. Maar ik lever niets in op de verhoudingen en de manier waarop ik fijn werk. Ook in een relatief korte tijd kan een team, jouw team zijn en kun je die verbinding maken. Dat voelt niet anders dan wanneer je als collega werkzaam bent in dezelfde zorginstelling. Het weggaan is net zo goed een afscheid van fijne mensen of een prettige werkomgeving met dit verschil dat je je daarop al instelt. Je bent misschien nog wel scherper op wat je doel is, omdat je het goed wilt achterlaten binnen die periode.

Ik denk dat dat ook is wat het werken bij KALCIO Healthcare kenmerkt en waarom ik me daar heel erg op mijn plek voel. Er wordt veel waarde gehecht binnen het KALCIO team aan deze authenticiteit maar ook aan kwaliteit. Daar leveren wij niet op in.