Untitled

Academy
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kwaliteit en veiligheid in de zorg

april 22 @ 9:00 am - 4:30 pm

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor kwaliteit en veiligheid binnen zorgorganisaties. Maar hoe zorgen we er nou voor dat er op transparante wijze kwalitatief goede en veilige zorg kan worden geleverd? En hoe kan een zorgorganisatie bijdragen aan de toekomstbestendigheid van zorg? Voor antwoorden op deze vragen organiseert KALCIO Healthcare op 22 april 2021 het symposium Kwaliteit en veiligheid in de zorg. Het doel van het symposium is om deelnemers te informeren over belangrijke trends en nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Hierbij is een sterke focus op de toekomstbestendigheid van de zorg. Te denken valt aan onderwerpen als waardegedreven zorg, capaciteitsmanagement en de inzet van ICT. Tevens is het een uitgewezen kans om je collega’s uit andere ziekenhuizen te ontmoeten. Het symposium vindt online plaats.

Sprekers

Prof. dr. D. Gommers

Diederik Gommers studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Gent en vervolgende zijn studie anesthesiologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn vervolgopleiding tot intensivist volgde hij in het AMC in Amsterdam. Hij promoveerde in 1998 op proefschrift Factors affecting surfactant responsiveness. In 2014 werd Gommers benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als leeropdracht intensive care-geneeskunde. Hij is uitvinder van een narcosetoedienings- en beademingssysteem. Gommers is naast afdelingshoofd van de afdeling Intensive Care in het Erasmus MC tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Tijdens de coronacrisis neemt Gommers deel aan het Outbreak Management Team dat het kabinet Rutte III adviseert.

 

 

 

 

 

T. van Vliet, MSc

Thomas van Vliet studeerde Health Care Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is momenteel werkzaam als projectmanager Waardegedreven Zorg binnen de afdeling Plastische Chirurgie. Hier is hij verantwoordelijk voor het project ‘Samen Beslissen bij Genderaanpassende Chirurgie voor Transmannen’. Dit Waardegedreven Zorg traject beoogt een gedeelde besluitvorming in te bedden in het behandeltraject voor transmannen met behulp van kwaliteits- en uitkomstregistraties.

 

 

 

 

 

 

Prof. dr. R. Batenburg

Programmaleider Nivel en bijzonder hoogleraar Arbeids- en Organisatievraagstukken in de Gezondheidszorg, Radboud Universiteit. Hij coördineert een aantal langlopende landelijke loopbaan-panels van huisartsen, verloskundigen, oefentherapeuten en ergotherapeuten, voert zijn team arbeidsmarktonderzoek ut voor het Ministerie van VWS, het Capaciteitsorgaan en verschillende beroeps- en brancheverenigingen in de zorg, en leidt hij organisatieonderzoek naar onder andere het personeels en ICT-beleid van zorginstellingen.

 

 

 

 

 

 

Dr. ir. L. van Tuyl

Als programmaleider Organisatie en Kwaltiet van Zorg bij het Nivel houdt dr. van Tuyl zich bezig met vraagstukken rondom zorgorganisatie en kwaliteit van de gezondheidszorg. Projecten hierbinnen zijn onder andere de eHealth-monitor en Patiëntveiligheid. Daarnaast richt ze zich op maatschappelijk relevant onderzoek waarbij het effect van organisatie op kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg centraal staat.

 

 

 

 

 

 

 

Het programma

Ondertussen hebben wij al een groot aantal sprekers en workshops ingevuld, en we zijn nog steeds druk bezig om andere interessante onderwerpen toe te voegen aan onze programmering. Houd de website dus goed in de gaten voor meer informatie.

9.00 Online inloop

9.15 – 9.30 Welkom en Opening

9.30-13.00 Plenaire sessies

– Ehealth als inzet voor veilige en goede zorg
– Zorgcapaciteit en veiligheid van zorg
– Waardegedreven zorg

13.00-14.00 Pauze

Na de inspirerende sprekers in de ochtend gaan we ’s middags aan de slag in workshops. Workshops betreffen uiteenlopende thema’s gerelateerd aan kwaliteit en veiligheid in de zorg.

  • Kaizen
  • Crisismanagement
  • Het gebruik van data om de kwaliteit van zorg te verbeteren
  • Hoe om te gaan met weerstand bij verandering
  • Vermindering registratielast

14-00-14.45 Workshop 1

14.45-15.00 pauze

15-00-15.45 Workshop 2

15.45 – 16.00 Afsluiting

16.00- 16.30 Optioneel: online speed date

Gegevens deelnemer

Adresgegevens

Betalingsgegevens

Contactgegevens

Vul hier de gegevens van je werkgever in
Heeft u opmerkingen of instructies voor onze administratie?
reCAPTCHA is required.

Gegevens

Datum:
april 22
Tijd:
9:00 am - 4:30 pm
Evenement Categorieën:
, , , ,

Organisator

KALCIO Academy
Telefoon:
085-0645860
E-mail:
secretariaat@kalcio.nl
Site:
www.kalcio-healthcare.nl
apr 15

Kinderradiologie

april 15 @ 9:00 am - 4:30 pm
apr 22

Kwaliteit en veiligheid in de zorg

april 22 @ 9:00 am - 4:30 pm
mei 27

MRI veiligheid symposium

mei 27 @ 9:00 am - 4:30 pm
sep 23

Radiologie van de toekomst

september 23 @ 9:00 am - 4:30 pm
okt 14

CT kwaliteit en patiëntveiligheid

oktober 14 @ 9:00 am - 4:30 pm
nov 18

Leidinggeven in de zorg

november 18 @ 9:00 am - 4:30 pm