Untitled

Academy
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kinderradiologie symposium

15 april @ 9:00 am - 4:30 pm

KALCIO Healthcare organiseert op 15 april 2021 het Kinderradiologie symposium. Het Kinderradiologie symposium is een dag bestaande uit educatieve presentaties en workshops. We kijken hierbij naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kinderradiologie, kwaliteit van zorg, de beleving van het kind en de inzet en belangrijke rol van doorlichtonderzoeken bij kinderen in verschillende scenario’s. Het doel van het symposium is om deelnemers te informeren over belangrijke trends en nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg op het gebied van Kinderradiologie. Tevens is het een uitgewezen kans om je collega’s uit andere ziekenhuizen te ontmoeten. Het symposium vindt online plaats.

Bevestigde sprekers

Dr. R.A.J. Nievelstein - radioloog
Dr. R.A.J. Nievelstein
Dr. R.A.J. Nievelstein

Dr. Nievelstein ontving in 2019 het erelidmaatschap van de European Society of Pediatric Radiology (ESPR). Tijdens het symposium zal Dr. Nievelstein meer vertellen over wat er zo bijzonder is aan kinderradiologie, waar ze op dit moment staan binnen het vakgebied en waar hij denkt dat ze heen gaan.

 

 

 

Simon Robben
Prof. dr. S.G.F. Robben
Prof. dr. S.G.F. Robben

Dr. Robben is werkzaam als kinderradioloog aan het MUMC en hoogleraar Medisch Beeldvormend Onderwijs. Zijn subspecialisatie is kinderradiologie met als specifieke interessegebieden abdominale echografie bij kinderen en kindermishandeling. Naast zijn klinisch werk is hij lid van meerdere radiologische verenigingen en kinderradiologische werkgroepen, nationaal en internationaal.

 

 

 

 

 

 

Prof. dr. M.J.N.L. Benders - Neonatoloog
Prof. dr. M.J.N.L. Benders
Prof. dr. M.J.N.L. Benders

Manon Benders is hoogleraar Neonatologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht. Momenteel is ze hoofd van de afdeling en onderzoeksdirecteur van de afdeling Vrouw & Baby. Haar onderzoek richt zich op neonatale neuro-imaging. Deze technieken lijken de mogelijkheid te bieden om subtiele verschillen te detecteren, die nuttig zijn bij het voorspellen van neurologische ontwikkelingsresultaten en het evalueren van neuroprotectieve / neuroregeneratieve strategieën om hersenletsel te verminderen.

 

 

 

 

Workshops

Na de inspirerende sprekers in de ochtend gaan we ’s middags aan de slag in workshops. Workshops betreffen uiteenlopende thema’s gerelateerd aan kinderradiologie.

  • Kinderreanimatie
  • De beleving van het kind
  • Echografie bij kinderen
  • CT – stralingshygiëne en protocollen
  • Inzet van MR bij kinderen
  • Hands-on echotraining

Het programma

Ondertussen hebben wij al een groot aantal sprekers en workshops ingevuld, en we zijn nog steeds druk bezig om andere interessante onderwerpen toe te voegen aan onze programmering. Houd de website dus goed in de gaten voor meer informatie.

9.00 Online inloop

9.15 – 9.30 Welkom en Opening

9.30-13.00 Plenaire sessies

– De huidige stand van zaken en ontwikkelingen binnen de kinderradiologie
– Neonatale neuro-beeldvorming
– De inzet van radiologie bij kindermishandeling

13.00-14.00 Pauze

14-00-14.45 Workshop 1

14.45-15.00 pauze

15-00-15.45 Workshop 2

15.45 – 16.00 Afsluiting

16.00- 16.30 Optioneel: online speed date

Uw inschrijving

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
9:00 am - 4:30 pm
Evenement Categorieën:
, , , , , , , ,
Evenement Tags:

Locatie

KALCIO Academy – Online
Online
View Locatie Website

Organisator

KALCIO Academy
Telefoon:
085-0645860
E-mail:
secretariaat@kalcio.nl
View Organisator Website